Trendspotting online

 

Google lancerer nyt annonceringssystem

Google’s nye annoncesystem, Interest Based Advertising, skal forsøge at give brugerne mere relevante annoncer. En bruger besøger eksempelvis et website med sportsudstyr i august. Hvis samme forbruger besøger samme site i december, huskes fortidens adfærd og annoncer fra andre websites vises for eksempelvis at gøre opmærksom på deres vinterudsalg.

Se mere på http://www.markedsforing.dk/artikler/vis/artikel/google-lancerer-nyt-annonceringssystem/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst2Speak findes i hjørnet oppe til højre.

 

Speak i Wiki er et nyt stykke software som kan anvendes når man feks. læser en normal Wikipedia artikel. Softwaren laver alt tekst om til tale, hvis man hellere vil have tingene læst op. Man kan allerede nu finde Wiki Speak på mange af Wikipedia’s artikeler.

Se mere på http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia.

 

 

Google Wave er en ny teknologi til kommunikation og samarbejdsmodel på internettet, som stadig er i opbygningsfasen. Google har leveret et preview, som viser dette nye sociale medie, der er baseret på diskussiontråde. Wave minder i sin form lidt din forside på Facebook som i stigende grad er blevet interaktionsformen, mere end blot et news feed. Her diskuterer og kommenterer man hinandens verdener med tekst, lyd, video og billeder

  • Brugeren kan kommunikere og arbejde sammen med rich formateret tekst, billeder, videoer, maps og meget mere.
  • Med live transmissioner mens man skriver, kan deltagende i en wave have hurtigere samtaler, se edits og arbejde med opbygning af tekst I real-time.
  • Overenstemmelseskontrol teknologi gør det muligt for brugere på en wave at formatere den samme tekst på samme tidspunkt.
  • Sever-baseret modeller levere kontekstuelle forslag og auto korrektur I tekst.
  • Indstøb waves på andre sites eller tilføj diverse sociale gadgets.

Se mere på http://wave.google.com/

 

 

 

Spilforskning.dk er et dansk forskernetværk, der samler en tværfaglig kreds af forskere og forskerstuderende med det formål at styrke grundforskning i de nye fiktionsformer, der er opstået på basis af digital teknologi. Netværkets forskere arbejder med computerspil som en selvstændig medieform ud fra en bred vifte af teoretiske perspektiver.

 

 

Photofunia er et værktøj som leverer en sjov oplevelse. Man kan uploade fotos og bare vente på at se magien. Deres egen teknologi identificerer automatisk ansigtet på fotoet og smelter billedet ind i eksisterende billeder. Få f.eks. din ansigt på Beckhams Tattoo eller på et billboard i NYC.

Se mere på www.photofunia.com.

 

Spilundervisning.dk er multimedieforeningens portal om brug af computerspil i undervisningen.

Se mere på http://www.spilundervisning.dk/

 

Sociale medier

På vej ned
Twitter konkurrenten www.Jaiku.com har det svært. Twitter, facebook og Yammer har markedet for microblogging. Nu har frivillige udviklere fra Google valgt udviklere videre på Jaiku i deres fritid.

www.meetup.com der er bund og grund bare er gruppefunktionen i Facebook har svært ved at opmå kritisk masse til at kunne blive rigtig relevant. Danmark vrimler med Meetup grupper med 1 medlem. Meetup er venture kapitaliseret, hvilket er svært i disse krisetider.

På vej op
http://orb.com/ Orb er en tjeneste, hvor du kan bruge din computer til at broadcaste medieindhold fra din PC ud på alverdens platforme. Herunder, Wii, PS3, blog, Palm, Xbox, Nokia, Photoframes, Smartphones, PC’ere, Laptops eller Iphones. Det kan være dine podcasts, musik, film, TV, webcam, nyheder, dokumenter, radio eller billeder.

www.mob-it.com er en tjeneste, der kan lave dit RSS-feed om til en lille mobilapplikation, som let kan hentes ned af kunder, venner eller lign.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *